Rolando Lara

El Rey Shango Superior Orchestra

Back to All Events

EL REY SHANGÒ SUPERIOR ORCHESTRA AT FASCHING JAZZCLUB

  • FASCHING 63 Kungsgatan Stockholm, Stockholms län, 111 22 Sweden (map)

El Rey Shangó Superior Orchestra

Drömmen var att återskapa den kubanska storbandseran med specialarrangemang skrivna av stora kompositörer inom den kubanska musiken. En resa tillbaka till Kuba för mer än 10 år sedan blåste liv i ett efterlängtat projekt som resulterade i El Rey Shangó Superior Orchestra - initierad och ledd av Göteborgsbaserade slagverkaren Rolando Lara.

Det är en imponerande sammansatt repertoar som visar upp stoltheten över den kubanska musikens diversitet och förkärlek för improvisation, komplexiteten och de kraftfulla afrokubanska rytmerna. Danzón, Cha-cha-cha, Pilón, Mambo är bara några av de stilar som spelas av denna svängiga 30-mannaorkester. Tänk er stora sektioner av stråk, blås, slagverk med ett spektrum av dynamiska, melodiösa och vackra kubanska toner som täcker mer än 100 år av de viktigaste epokerna ända fram till mer nutida musikstilar som Timba.

Denna afton bjuds en ny generation unga musiker  från Kungliga Musikhögskolan in för att ta del av och skapa en oförglömlig kväll tillsammans med El Rey Shangó Superior Orchestra.

Rolando Lara - slagverk
Richard Ortega - piano, sång
Raúl Lara - sång, kör, slagverk
Yaima Gonzalez - sång, kör
Raciel Garces- sång, kör
Michel Ortiz - timbales
Alfonso Nunes- bas
Eduardo Velázquez - trummor